Skip to main content
Fläskfilégryta med pasta och grönsaker
Mari Bergman

Fläskfilégryta med pasta och grönsaker

30 minEasy
296,70 kr
4 portions 38,44 kr per portion
Den här rätten kommer bli hela familjens favorit. Snabb, enkel och så god! (Tastelines Barnkasse v32 2016)

Fläskfilégryta
1 tbspKalvfond Buljong
1 tbspOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspSmör
1 tbspJapansk soja
450 gFläskfile Färsk
2,5 dlVispgrädde
1 krmSalt
2 tspSenap Skånsk
1 pc.Gul lök
Tillbehör
0,5 pc.Gurka
400 gPenne
150 gMajskorn
125 gKörsbärstomater
Instructions
1

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2

Fläskfilégryta: Putsa och skär fläskfilén i ganska tunna bitar. Skala och finhacka löken. Fräs köttet och löken i olja och smör. Salta och peppra lite försiktigt efter smak.

3

Tillsätt grädde, köttfond, soja och senap i pannan och låt det koka ihop.

4

Tillbehör: Tina majsen i varmt vatten i en kastrull. Sila av vattnet och lägg upp majsen i en skål. Skölj och halvera tomaterna och skölj och skär gurkan i bitar. Lägg upp i skålar.

5

Fläskfilégryta: Sila av pastan och blanda med fläskfilégrytan.

Servera tillsammans med grönsaksplock.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 732 kcal, 39 g protein, 35 g fett, 64 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell