Skip to main content
Svamppasta med blomkål och persilja
Mari Bergman

Svamppasta med blomkål och persilja

20 minEasy
168,70 kr
4 portions 24,34 kr per portion
Laga enkelt en härligt krämig svamppasta med blomkål och persilja. Kommer bli en ny vardagsfavorit! För att göra rätten glutenfri, välj glutenfri pasta.

Svampsås
0,5 pc.Citron
0,5 pc.Persilja - färsk
1 krmSalt
3 dlVispgrädde
1 tbspOlivolja
50 gRuccolasallat
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 pc.Gul lök
2 tspGrönsaksbuljong
0,5 pc.Blomkål Färsk
250 gFärska champinjoner
2 cloveVitlök Vanlig
Tillbehör
380 gSpaghetti
Instructions
1

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2

Svampsås: Putsa champinjonerna och skär i kvartar. Skölj och skär blomkålen i mindre buketter. Skala och finhacka vitlök och lök.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna 2-3 min utan att det tar färg. Tillsätt grädde och buljong och låt koka ihop 5 min. Pressa i citronsaft och smaka av med salt och peppar.

4

Skölj och grovhacka persilja och skölj ruccolan.

5

Sila av pastan och blanda samman med svampsås, persilja och ruccola. Servera i djupa skålar.

Näringsvärde: 618 kcal, 14 g protein, 35 g fett, 61 g kolhydrater

Photo:

Sanna Livijn Wexell