Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Gurka | |
300 g | Vanliga morötter | |
1 pc. | Bakplåtspapper | |
4 pc. | Ägg | |
120 g | Bacon Skivat | |
Soppa | ||
450 g | Spenat Hackad Fryst | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
8 dl | Vatten | |
1 pc. | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
2 pc. | Grönsaksbuljong | |
1 tbsp | Smör | |
1 dl | Standardmjölk |
Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och lägg på baconskivorna. Stek baconskivorna i ugnen ca 10-15 min eller tills de blir gyllene och krispiga.
Koka äggen som du vill ha dem. För mjuk gula som på bilden gör så här: Lägg äggen i en kastrull, fyll på med vatten så att det precis täcker dem. När vattnet börjar koka så tar det ca 7 minuter på induktionsspis och ca 6 minuter på vanlig spis innan de är klara.
Skölj gurkan och skala morötterna. Skär dem i stavar och lägg upp på ett fat.
Soppa: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med lite smör och fräs löken hastigt. Tillsätt spenaten och fräs 1 minut under omrörning. Tillsätt vatten och buljong och låt soppan sjuda under lock ca 5 min. Tillsätt mjölk och smaka av med salt och peppar.
Servera spenatsoppan med kokt ägghalva, krispig bacon och grönsaksstavar.
Näringsvärde: Kcal: 451 Fett: 34 g Protein: 20 g Kolhydrater: 83 g
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt