Skip to main content
Nachotallrik de lux
Mari Bergman

Nachotallrik de lux

30 minEasy
316,60 kr
4 portions 52,48 kr per portion
En klassiker i vegetarisk version, perfekt till fredagsmyset! Mättar stora och små magar.

Tillbehör
2 pc.Vanliga Tomater
1 pc.Majskorn
3 dlGräddfil
0,5 pc.Huvudsallat
100 gRiven Ost
0,5 pc.Rödlök
2 pc.Tacochips
0,5 pc.Gurka
Tacofärs
2 dlVatten
400 gKidneybönor
0,5 tspSalt
1 tbspTomatpuré
1 cloveVitlök Vanlig
1 tspChilipulver
3 tspRökt paprikapulver
1 tspStrösocker
2 tbspOlivolja
2 tspTorkad oregano
2 tspSpiskummin
400 gSvarta Bönor
Instructions
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Tillbehör: Skölj alla salladsingredienser. Strimla salladen, skär gurka och tomat i små tärningar och skala och finhacka rödlöken. Häll av vätska från majsen och lägg upp allt i små skålar.

3

Tacofärs: Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, chilipulver, oregano, socker och salt i en liten skål.

4

Sila av och skölj bönorna under kallt vatten. Grovhacka bönorna. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs bönhacket tillsammans med kryddblandningen. Tillsätt vatten och tomatpuré och låt det puttra ihop 2 min. Smaka av och krydda ev mer med lite salt.

Servera tacobönfräset på nachochips och toppa med ost, grönsaker och gräddfil.

Näringsvärde: Kcal: 461, Protein: 34 g, Fett: 29 g, Kolhydrater: 14 g.

Photo:

Linnea Swärd