Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kolja | ||
4 dl | Vatten | |
2 tbsp | Fiskfond | |
1 pc. | Lagerblad | |
500 g | Koljafile | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Vitpeppar Hel | |
1 pc. | Citron | |
1 krm | Salt | |
Broccolimos | ||
1 tbsp | Smör | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Broccoli | |
50 g | Grana Padano | |
1 tbsp | Grönsaksbuljong | |
0,5 pc. | Citron | |
Sallad | ||
0,5 pc. | Huvudsallat | |
0,5 pc. | Rödlök | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
0,5 pc. | Citron | |
75 g | Sockerärta Färsk | |
2 tsp | Olivolja |
Kolja: Koka upp vatten, citronsaft, fiskfond, vitpepparkorn och lagerblad i en vid kastrull. Lägg på ett lock, sänk värmen och håll buljongen varm.
Salta och peppra koljafiléerna.
Broccolimos: Dela broccolin i buketter. Skala stammen och skär den i skivor. Lägg broccolin i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker. Tillsätt buljong och låt koka under lock i ca 7 min.
Sallad: Skölj och strimla sallad och sockerärtor. Skala och strimla rödlöken. Skölj och grovhacka persiljan. Blanda i en skål och tillsätt olja och 1 tsk citronsaft.
Kolja: Lägg ner koljafiléerna i den varma buljongen och låt fisken sjuda under lock i ca 5 min till den är genomkokt.
Broccolimos: Sila av vattnet från broccolin. Riv grana padano. Mixa den kokta broccolin med riven ost, smör och ½ msk citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Ta upp fisken ur buljongen och servera tillsammans med broccolimos och sallad.
Näringsvärde: 446 kcal, 48 g protein, 22 g fett, 11 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
2 Koljafilé MSC Fryst 450g Feldts
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt