Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
11 dl | Vetemjöl | |
50 g | Jäst Original Färsk | |
5 dl | Standardmjölk | |
2 tbsp | Honung Flytande | |
100 g | Smör | |
1 tsp | Salt |
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm vätskan till fingervarmt, ca 37 grader.
Smula sönder jästen i en stor bunke och häll i lite av den fingervarma vätskan. Rör tills jästen har löst sig.
Tillsätt resten av vätskan, honungen och saltet.
Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i 5 min.
Låt degen jäsa i bunken under en bakduk i ca 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader. Ta fram tre plåtar med bakplåtspapper.
Dela degen i 15 lika stora delar. Forma till runda bullar och klappa ut dem till platta kakor – ca 12 cm i diameter.
Lägg fem kakor på varje plåt och nagga dem med en gaffel. Låt jäsa under bakduk i 5-10 min.
Grädda tekakorna i omgångar i mitten av ugnen, ca 6-7 min, eller tills bröden fått fin färg. Ta ut bröden och låt de svalna på ett ugnsgaller.
Servera tekakorna med smör och ost. Ät och njut!
Photo:
Linnea Flink
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt