Skip to main content
Pad thai med lövbiff

Pad thai med lövbiff

30 minEasy
255,80 kr
4 portions 41,11 kr per portion
Familjematkassen v18

100 gBöngroddar
2 pc.Ägg
1 pc.Broccoli Färsk
1 pc.Gul lök
1 tspSalt
2 tbspRapsolja
1 dlJordnötter Rostade
400 gLövbiff
200 gÄggnudlar
1 tbspKinesisk soja
1 krmSvartpeppar Malen
3 cloveVitlök Vanlig
Instructions
1

Koka nudlarna enligt förpackningens instruktioner. (När nudlarna kokat klart, häll av vattnet och låt stå så länge.)

2

Strimla lövbiffen i 2 cm breda strimlor.Krydda med salt och peppar.

3

Skala och skiva den gula löken. Skala vitlöken.

4

Skär broccolin i buketter. Skölj groddarna noga genom en sil.

5

Hetta upp en stekpanna eller wok med 1 msk olja. Stek kött, broccoli, böngroddar, gul lök och pressad vitlök i 6-7 min.Tillsätt hälften av soyan och rör om.

6

Ta upp köttet och grönsakerna ur pannan och lägg på ett fat.

7

Hetta upp ny olja i stekpannan och stek de kokta nudlarna. Stek på medelhög värme i någon minut.

8

Knäck ner äggen i ett glaseller liten skål och vispa ihop dem med en gaffel. Häll äggen över nudlarna under tiden du rör om. Stek tills äggen stelnat ordentligt.

9

Lägg ner lövbiffen och grönsakerna. Smaka eventuellt av med soya och peppar.

Strö över nötter och servera.

Photo:

Ann Wering