Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Ugnsbakad potatis | ||
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Olivolja | |
600 g | Potatis | |
Snabbpicklad morot och gurka | ||
1 krm | Salt | |
3 tbsp | Äppelcidervinäger | |
3 tbsp | Honung Flytande | |
0,5 pc. | Gurka | |
100 g | Morötter | |
Krämig gurksallad | ||
1 krm | Salt | |
0,75 dl | Majonnäs | |
125 g | Bostongurka | |
Fisk | ||
2 tbsp | Smör | |
2 pc. | Ägg | |
600 g | Torskfilé | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Vetemjöl | |
2 dl | Panko |
Sätt ugnen på 200 grader.
Ugnsbakad potatis: Skölj och halvera potatisarna och lägg i en ugnsfast form. Blanda med olja och salt. Ugnsbaka i ca 30 minuter tills potatisen är genommjuk och har en fint rostad yta.
Snabbpicklad morot och gurka: Hyvla moroten och gurkan med hjälp av en mandolin eller osthyvel. Marinera grönsaksremsorna i en bunke i honung och vinäger och smaka av med salt.
Krämig gurksallad: Blanda bostongurkan med majonnäsen och smaka av med salt.
Fisk: Lättvispa äggen i en bunke. Placera mjölet och ströbrödet på varsin assiett. Vänd fisken först i mjölet, sedan i ägget och efter det i ströbrödet. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek fisken i smör i ca 3 minuter på varje sida till en frasig brynt yta. Smaka av med salt.
Servera fisken nystekt med den ugnsbakade potatisen, de picklade grönsakerna och den krämiga gurksalladen.
Näringsvärde: 649 kcal. 36 g protein, 26 g fett, 66 g kolhydrater.
Photo:
Jacob Fridholm
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's