Skip to main content
Poké Bowl med frasig tofu
Mari Bergman

Poké Bowl med frasig tofu

30 minEasy
240,50 kr
4 portions 29,47 kr per portion
Trenden med Poké bowl är äntligen här! Den här vegetariska skålen serveras med bland annat frasig tofu, sojabönor, marinerad rödkål och en fräsch sojadipp. Tips, den här rätten är godast att äta nygjord men håller sig ca 1-2 dagar i kylen.

Rödkål
0,5 pc.Citron
1 tbspRapsolja
2 krmSalt
250 gRödkål Färsk
Sojadipp
1 tbspRapsolja
1 tbspHonung Flytande
2 tbspJapansk soja
2 tspFärsk ingefära
0,5 pc.Lime
2 krmChiliflakes
Frasig tofu
4 tbspMajsstärkelse
0,5 tspChiliflakes
250 gTofu
2 tbspRapsolja
0,5 tspSalt
Poké Bowl
1 pc.Lime
1 krmSalt
1 tspFärsk ingefära
250 gEdamamebönor
250 gMango Fryst
60 gSalladslök
0,5 pc.Gurka
3 dlJasminris
Instructions
1

Poké Bowl: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen. Tina mangon och sojabönorna.

2

Skölj och dela gurkan på längden. Gröp ur det vattniga med en sked och tärna gurkan smått. Skölj och strimla salladslöken. Blanda samman i en skål och riv i limeskal från 1 lime och pressa i limesaft från 1/2 lime. Skala och riv i ingefära. Tillsätt tinad mango och sojabönor. Blanda om och smaka av med lite salt.

3

Rödkål: Skölj och strimla rödkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Lägg i en skål och tillsätt olja, citronsaft och salt. Massera kålen med händerna och låt stå till servering.

4

Sojadipp: Blanda samman soja, olja, limesaft, honung, riven ingefära och chiliflakes i en skål.

5

Frasig tofu: Tärna tofun. Blanda maizena, chiliflakes och salt på en tallrik. Vänd tofubitarna i maizenablandningen så att det täcker runt om.

6

Hetta upp olja i en panna och låt den bli varm. Stek tofun på hög värme runt om ca 5 min så att den blir krispig.

7

Montering: Ta fram 4 djupa skålar. Lägg ris i botten och toppa med mangoblandningen, rödkål och tofu runt om. Ringla över dressing vid servering.

Foto och styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 519 kcal, 16 g protein, 16 g fett, 68 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell