Skip to main content
Het chorizogryta med paprika
Mari Bergman

Het chorizogryta med paprika

30 minEasy
191,20 kr
4 portions 28,25 kr per portion
En snabblagad vardagsrätt som får det att hetta till i munnen. Grytor är perfekta att ha med i matlådan då de ofta blir bättre av att stå och gotta till sig. Smaklig måltid!

Tillbehör
3 dlLångkornigt Ris
Het chorizogryta
125 gKörsbärstomater
1 tbspOlivolja
0,5 tbspKinesisk soja
1 tspHonung
1 dlVispgrädde
2 dlVatten
0,5 tspBasilika - torkad
2 pc.Paprika
2 dlCreme Fraiche Paprika & Chili
600 gChorizo
1 pc.Gul lök
2 tbspTomatpuré
0,5 tspTimjan - torkad
0,75 tspSalt
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Chorizogryta: Skala och finhacka löken. Skär korven i skivor och skölj och skär paprikorna i mindre bitar. Skölj och halvera cocktailtomaterna.

3

Hetta upp oljan i en kastrull eller gryta och fräs lök, paprika och korv ca 2 minuter. Tillsätt timjan, basilika, tomatpuré, soja och honung och fräs runt 30 sekunder under omrörning. Tillsätt creme fraiche, grädde, vatten och salt. Blanda om och låt grytan sjuda i 10 minuter. Smaka av och krydda ev lite mer.

Servera chorizogrytan tillsammans med ris.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Photo:

Sanna Livijn Wexell