Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Soppa | ||
1 pc. | Lime | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tsp | Honung Flytande | |
2 tbsp | Färsk ingefära | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
60 g | Salladslök | |
1 pc. | Blomkål Färsk | |
2 tbsp | Currypasta | |
300 g | Morötter | |
2 tbsp | Grönsaksbuljong | |
6 dl | Vatten | |
400 ml | Kokosmjölk | |
1 krm | Salt | |
Topping | ||
0,5 pc. | Chilipeppar Färsk | |
0,5 pc. | Koriander - färsk | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 dl | Jordnötter Rostade/Saltade |
Soppa: Skölj blomkålen och dela i mindre buketter. Lägg 4 buketter åt sidan till toppingen.
Skala och skär morötter i bitar. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och skiva salladslöken (spara 4 msk till toppingen).
Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner alla grönsaker och låt steka någon minut. Strö på lite salt och peppar. Tillsätt vatten och buljong. Häll i kokosmjölk och tillsätt 2-3 msk curry pasta, honung och pressad limesaft. Låt koka i ca 10 minuter.
Topping: Stek blomkålsbuketterna i lite olja. Finhacka koriander och skölj och strimla chilipeppar.
Soppa: Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Späd ev med mer vatten och smaka av soppan med salt och peppar.
Häll upp i skålar och toppa med blomkål, jordnötter, salladslök, koriander och chili.
Näringsvärde: 532 kcal. 10 g protein, 42 g fett, 25 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Jordnötter Salta 275g Estrella