Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
Halloumistroganoff | ||
1 tbsp | Grönsaksbuljong | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
1 pc. | Gul lök | |
2 tsp | Dijonsenap | |
390 g | Krossade Tomater | |
1 tsp | Balsamvinäger | |
250 ml | Havrebaserad matlagning | |
250 g | Halloumi | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 dl | Röda Linser Torkade | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsp | Salt | |
3 krm | Timjan - torkad | |
Picklade grönsaker | ||
300 g | Morötter | |
2 tbsp | Rapsolja | |
2 tbsp | Vinäger | |
4 tbsp | Vatten | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
0,5 tsp | Salt | |
0,5 pc. | Gurka |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Picklade grönsaker: Skala morötterna och skölj gurkan. Skär grönsakerna tunt. Blanda vatten, vinäger, rapsolja, honung och salt i en skål. Blanda om ordentligt och tillsätt grönsakerna. Låt dra till servering.
Halloumistroganoff: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med timjan. Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré och blanda om. Tillsätt krossade tomater, havregrädde, dijonsenap, buljong, linser, salt och peppar. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 10 min.
Tärna halloumin och stek den i olja runt om så att den blir fint gyllenbrun. Lägg över den i stroganoffsåsen strax innan servering.
Servera halloumistroganoffen tillsammans med ris och picklade grönsaker.
Näringsvärde: 674 kcal. 21 g protein, 34 g fett, 66 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Krossade Tomater 390g Garant
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel