Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Från ditt skafferi | ||
1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Hel | |
1 krm | Salt | |
1 pc. | Gul lök | |
2 tbsp | Smör | |
1 tbsp | Kycklingfond | |
0,5 dl | Vatten | |
Köp hem | ||
1 kg | Brysselkål | |
3 dl | Vispgrädde | |
2 tbsp | Tranbär | |
300 g | Färsk kycklingfilé | |
0,5 g | Saffran |
Värm ugnen till 175 grader. Koka upp en kastrull med saltat vatten till brysselkålen.
Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor efter smak. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen på medelhög- hög värme i ca 2-3 min/sida så att den får en fin gyllene färg.
Lyft över kycklingen till en stor ugnsform. Torka ur stekpannan.
Koka brysselkålen i 3-4 min. Sila av vattnet och fördela brysselkålen runt kycklingen.
Skala och finhacka lök. Bryn löken i smör i stekpannan så att den blir glansig. Tillsätt saffran och bryn ytterligare i 1 min. Tillsätt vinet och låt det reducera ner till hälften. Tillsätt grädde, kycklingfond och vatten och låt såsen sjuda i 5 min. Smaka av såsen med salt och peppar.
Häll saffranssåsen över kyckling och brysselkål i formen och gratinera i ugn i ca 15 min.
Toppa gratängen med tranbär och servera med ris, gryn eller potatis.
Photo:
Fabian Björnstjerna
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste