Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köttbullar | ||
1,5 tsp | Grönsaksfond | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Gul lök | |
2 tsp | Dijonsenap | |
600 g | Sojafärs | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsp | Salt | |
Gräddsås | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsp | Grönsaksfond | |
1 tsp | Japansk soja | |
0,5 krm | Strösocker | |
0,5 dl | Vatten | |
250 ml | Havrebaserad matlagning | |
Tillbehör | ||
250 g | Haricot Verts Fryst | |
250 g | Morötter | |
1 krm | Salt | |
700 g | Potatis Fast |
Tillbehör: Skala potatis och morötter. Koka potatisen i saltat vatten i ca 20 min.
"Kött"bullar: Skala och finhacka lök och fräs mjuk i olja.
Blanda den tinade färsen med stekt lök, dijonsenap, grönsaksfond, salt och peppar. Forma ca 20 bullar och stek i olja runt om i ca 7-10 min på medelvärme.
Gräddsås: Tillsätt havregrädde, vatten, soja, grönsaksfond, socker och peppar till köttbullarna och låt såsen sjuda i ca 2-3 min.
Tillbehör: Skär morötterna i bitar och sjud i saltat vatten i ca 5 min. Tillsätt haricots vertsen den sista minuten. Sila av vattnet och lägg upp grönsakerna i en skål. Strö över lite salt.
Servera de veganska "kött"bullarna tillsammans med potatis och grönsaker.
Näringsvärde: 605 kcal, 34 g protein, 26 g fett, 50 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt