Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Raggmunk | ||
1 tsp | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
700 g | Potatis Fast | |
2 tbsp | Olivolja | |
4 tbsp | Vetemjöl | |
4 pc. | Ägg | |
3 dl | Standardmjölk | |
240 g | Bacon Skivat | |
4 tbsp | Rårörda Lingon | |
Kålsallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Olivolja | |
400 g | Vitkål | |
1 tbsp | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Salt |
Raggmunk: Sätt ugnen på 100 grader. Skala potatisen och riv dem grovt på ett rivjärn. Blanda ihop äggen med mjölk och vetemjöl. Tillsätt salt och svartpeppar. Blanda ner den rivna potatisen i äggsmeten.
Hetta upp en panna med olja och stek stora eller små raggmunkar. Gör du stora kan du ta hjälp av en tallrik när du ska vända sida. Förvara raggmunkarna i en ugnsfast form i ugnen så håller de värmen bra.
Kålsallad: Strimla vitkålen tunt, använd en mandolin, osthyvel eller skiva tunt med en kniv. Lägg kålen i en skål och tillsätt balsamvinäger, olja och en nypa salt och peppar.
När raggmunkarna är klara steker du baconet knaprigt i pannan utan fett. Lägg över baconet på lite hushållspapper strax innan servering för att få bort överflödigt fett.
Servera dina raggmunkar med bacon, kålsallad och rårörda lingon.
Näringsvärde: Kcal: 793 Fett: 34 g Protein: 32 g Kolhydrater: 83 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria