Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kyckling | ||
2 tsp | Rapsolja | |
0,5 tbsp | Garam Masala | |
0,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 tsp | Salt | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Färsk ingefära | |
300 g | Färsk kycklingfilé | |
Yoghurtsås | ||
1 krm | Salt | |
0,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
80 g | Citron, (0,5 st) | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Kryddigt ris | ||
0,5 krm | Cayennepeppar | |
1 dl | Basmatiris | |
2 dl | Vatten | |
40 g | Tranbär | |
2 krm | Salt | |
2 tsp | Rapsolja | |
2 tsp | Grönsaksbuljong Eko | |
30 g | Machesallat | |
0,25 tsp | Spiskummin | |
40 g | Citron, (0,25 st) | |
0,25 tsp | Torkad gurkmeja |
Värm ugnen till 175 grader.
Kyckling: Skala och riv vitlök och ingefära och blanda med yoghurt, garam masala och salt i en skål. Lägg ner kycklingfiléerna i yoghurtmarinaden och låt marinera i kylen i ca 30 min.
Kryddigt ris: Blanda ris, gurkmeja, spiskummin och cayennepeppar i en skål. Fräs risblandningen på medelvärme i olja i en kastrull. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong och koka under lock i ca 15 min eller tills riset är klart.
Yoghurtsås: Blanda yoghurt med rivet citronskal och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Kyckling: Hetta upp olja i en stekpanna och stek den marinerade kycklingen i ca 2 min/sida. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 15 min.
Kryddigt ris: Blanda det kokta riset med tranbär, citronsaft, salt och machésallad.
Ta ut kycklingen ur ugnen och skär i skivor. Servera tillsammans med det kryddiga riset och yoghurtsås vid sidan av.
Näringsvärde: 484 kcal, 41 g protein, 16 g fett, 42 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Grönsaksbuljong EKO 130g Biofood