Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
2 dl | Lingonsylt | |
300 g | Vitkål | |
2 tsp | Vit balsamvinäger | |
2 tsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
Pannkaka | ||
30 g | Smör | |
3,5 dl | Vetemjöl | |
5 pc. | Ägg | |
1,5 tbsp | Olivolja | |
1,5 krm | Svartpeppar Malen | |
7 dl | Standardmjölk | |
300 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
1 krm | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pannkaka: Skär bort eventuellt svål från fläsket och skär fläsket i centimeterstora tärningar. Stek fläsktärningarna med olivolja i en stekpanna. Salta och peppra. Ta av stekpannan från spisen och ställ åt sidan.
Häll hälften av mjölken i en skål och vispa i allt mjöl och salt så att du får en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken i skålen och vispa i äggen i smeten.
Smörj en ugnssäker form med smör. Lägg det stekta fläsket i formen och häll på pannkakssmeten, rör om med en slev så att fläskbitarna sprider ut sig i hela formen.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter eller tills du fått en fin gyllenbrun yta på fläskpannkakan.
Tillbehör: Strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Lägg upp i en skål och ringla över lite olja och balsamvinäger och tillsätt en nypa salt.
Servera med vitkål och lingonsylt.
Näringsvärde: 851 kcal, 32 g protein, 57 g fett, 51 g kolhydrater.
Om du vill kan du droppa lite olivolja på pannkakan.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria