Skip to main content
Huli huli chicken
Mari Bergman

Huli huli chicken

1 h 30 minMedium
414,75 kr
4 portions 40,91 kr per portion
”Huli” betyder ”vända” på hawaiianska, och det ropade middagsgästerna när det vara dags att rotera kycklingen på grillen. Servera med grillad ananas och gärna vårt recept på stekt ris med rostad kokos.

Köp hem
900 gKycklinglårfile Färsk
1 pc.Ananas Färsk
1 dlAnanasjuice
1 tbspFärsk ingefära
1 tbspSesamolja
Från ditt skafferi
2 tbspBrunt Farinsocker
4 tbspJapansk soja
2 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Grillpinnar
2 tbspKycklingfond
2 tbspTomatketchup
Instructions
1

Skär kycklingen i mindre bitar.

2

Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med ananasjuice, ketchup, kycklingfond, soja, sesamolja och farinsocker i en bunke. Lägg ner kycklingen och låt den marinera i 1 tim.

3

Trä kycklingbitarna på spett och grilla dem i en grillpanna eller på utegrillen runt om så att de får en fin gyllene grillyta. Sänk värmen på grillpannan eller flytta över spetten till indirekt värme på utegrillen och låt de steka klart på lägre värme.

4

Skär ananasen i stavar eller stora klyftor. Grilla ananasbitarna så att de får en gyllene grillyta och blir saftig och mjuk.

5

Servera den grillade kycklingen med ananasen och gärna tillsammans med stekt ris med rostad kokos.

Photo:

Simon Bajada