Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
100 g | Smör | |
2 pc. | Ägg | |
4 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsp | Salt | |
1 tbsp | Bakpulver | |
2,5 dl | Strösocker | |
2,5 dl | Valnötter | |
5 pc. | Banan |
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda rumsvarmt smör och socker i en bunke.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan bunke. Häll i smörblandningen och blanda ihop.
Tillsätt mosad banan, ägg och nötter och blanda ihop till en smet.
Häll smeten i en smord form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Om bananbrödet får för mycket färg kan du täcka över formen med aluminiumfolie.
Ta ut formen och lossa brödet från kanterna med en kniv medan det fortfarande är varmt. Låt bananbrödet svalna med en handduk över.
Fotograf: Andrea Klintbjer
Photo:
Andrea Klintbjer
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt