Skip to main content
Smörstekt torskfilé med dilldressing och kålrabbi
Mathem

Smörstekt torskfilé med dilldressing och kålrabbi

30 minEasy
246,30 kr
4 portions 37,37 kr per portion
Smörstekt vit fisk med en riktigt snabbfixad och god dilldressing tillsammans med kokt potatis.

0,5 tspSalt
600 gTorskfilé
2 krmSvartpeppar Malen
1 tbspSmör
Dilldressing
1 tbspVit balsamvinäger
0,5 dlOlivolja
2 krmSalt
1 tspHonung Flytande
0,25 pc.Gul lök
0,5 pc.Dill - färsk
Tillbehör
1 tspStrösocker
1 kgPotatis Fast
1 tspSalt
3 dlGräddfil
1 tbspSmör
1 pc.Kålrabbi
Instructions
1

Tillbehör: Skala och koka potatis.

2

Dilldressing: Skala och skär löken i mindre bitar. Mixa samman dill, lök, olivolja, vit balsamvinäger, honung och salt i en tillbringare med hjälp av en stavmixer tills du får en slät dressing.

3

Tillbehör: Skala kålrabbin och skär den i sockerbitsstora fyrkanter. Lägg bitarna i en liten kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker. Tillsätt socker, salt och smör. Koka kålrabbin alldente ca 5-7 min.

4

Känn efter så att det inte finns några ben i fisken. Salta och peppra torskfiléerna och stek dem på båda sidor i en varm panna med lite smör.

5

Servera den stekta torsken tillsammans med kokt potatis, dilldressing, gräddfil och kålrabbibitar.

Näringsvärde: 636 KCAL 43 G PROTEIN 24 G FETT 56 G KOLHYDRATER

Photo:

Linnea Swärd