Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
75 g | Valnötter | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
Bönchili | ||
400 g | Körsbärstomater Konserverade | |
0,5 pc. | Chilipeppar Röd | |
1 tbsp | Grönsaksbuljong | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
760 g | Blandade bönor | |
1 tsp | Torkad oregano | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Gul lök | |
300 g | Morötter | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Cayennepeppar | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Balsamvinäger | |
2 dl | Vatten | |
1 pc. | Paprika |
Sätt ugnen på 200 grader.
Bönchili: Skala och hacka lök och vitlök . Skölj och finhacka chili och skölj och tärna paprika. Skala och skär morötter i lite större bitar.
Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, vitlök och chili med paprikapulver, oregano och cayennepeppar i några minuter. Tillsätt paprika och morötter och låt fräsa i ytterligare 3-4 minuter.
Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré och fräs ytterligare 30 sek. Tillsätt konserverade cocktailtomater, vatten och grönsaksbuljong. Låt puttra i ca 10 minuter. Tillsätt avrunna bönor och puttra ytterligare 5 min. Smaka av grytan med salt och peppar.
Topping: Skölj och hacka basilikan och hacka valnötterna grovt.
Tillbehör: Värm brödet i ugnen enligt anvisningar på förpackningen. Strö över den hackade basilikan och valnötterna över chilin innan servering.
Servera bönchilin med det varma brödet.
Näringsvärde: 643 kcal. 25 g protein, 21 g fett, 79 g kolhydrater.
Photo:
Emma Mattsson
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta