Skip to main content
Tofuwok Teriyaki
Hemmakock

Tofuwok Teriyaki

1 hEasy
361,55 kr
4 portions 30,31 kr per portion
För att få en riktigt god marinerad tofu så bör man först frysa den, vilket gör att texturen förändras och man kan krama ur mer vatten när den sedan är upptinad. Det gör att den suger åt sig mer av den goda marinaden när man marinerar den. Så det är ett generellt tips jag har när det kommer till att marinera tofu: ha några paket i frysen så finns det alltid redo att tinas upp och marineras.

Teriyakimarinad
2 tbspSirap Agave
3 cloveVitlök Vanlig
3 tbspTamarisoja
2 tbspFärsk ingefära
2 tbspRisvinäger
Tofuwok teriyaki
500 gTofu
2 pc.Vanliga morötter
150 gSockerärta Färsk
2 pc.Salladslök
1 tbspSesamfrö
Instructions
1

Börja med att förbereda tofun. Lägg in den i frysen över natten, tina upp den (tar ca 3 timmar) och pressa ur allt vatten. Tofun tar då åt sig mer av smaken från marinaden och blir fastare/ger mer tuggmotstånd. (Om man inte har tid till att frysa tofun så kan man vira in tofun i papper och pressa den mellan exempelvis två skärbrädor med en tyngd på i ca 20 minuter)

Skär tofun i bitar. Blanda ihop marinaden och marinera tofun, gärna över natten i kylskåpet. Men minst 4 timmar. Stek tofun på hög värme tills den får fin färg. Om man inte hunnit frysa tofun innan så bör man steka tofun tillsammans med marinaden för att den ska suga åt sig all marinad. Ställ sedan tofun åt sidan.

Skär morötterna á la julienne (som små, små stavar), skär sugar snaps och skiva salladslöken. Stek morötterna och sugar snaps i en varm panna i någon minut och tillsätt sedan tofun. Stek tills grönsakerna är klara men har tuggmotstånd/är krispiga. Häll i salladslöken och strö över sesamfrön. Servera tillsammans med t.ex ris och soja.

Photo:

Jasmine Lindberg