Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Grundrecept på våfflor | ||
2 tsp | Bakpulver | |
4 dl | Mellanmjölk | |
1 tbsp | Strösocker | |
100 g | Smör | |
3,5 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsp | Salt | |
Tillbehör | ||
1 pc. | Lönnsirap | |
Krispig kyckling | ||
1 tbsp | Olivolja | |
2 pc. | Ägg | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
1 tsp | Salt | |
0,5 tsp | Paprikakrydda | |
3 dl | Panko | |
1 dl | Vetemjöl | |
3 krm | Svartpeppar Malen |
Våfflor: Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Vispa ner hälften av mjölken och rör därefter ner resten av mjölken samt det smälta smöret.
Hetta upp ett våffeljärn och pensla med smör. Häll på 0,75-1 dl smet och grädda våfflorna guldbruna. Vispa smeten mellan varje våffla. Håll varma genom att placera glest på galler i ugn, ca 75-100 grader.
Krispig kyckling: Dela varje kycklingfilé i 4 längder och krydda med salt, peppar och paprikakrydda.
Vispa upp äggen i en skål. Häll upp mjöl och ströbröd på varsin tallrik. Vänd först kycklingen i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen krispig på båda sidor, ca 5 min tills de fått fin färg och är genomstekta.
Servera varje våffla med nystekt kyckling. Ringla lönnsirap över och njut!
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria