Skip to main content
Chicken and waffles
Kokbok

Chicken and waffles

40 minEasy
302,85 kr
4 portions 34,48 kr per portion
Krispig kyckling + frasiga Frasiga våfflor, Lakritsvåfflor

Grundrecept på våfflor
2 tspBakpulver
4 dlMellanmjölk
1 tbspStrösocker
100 gSmör
3,5 dlVetemjöl
0,5 tspSalt
Tillbehör
1 pc.Lönnsirap
Krispig kyckling
1 tbspOlivolja
2 pc.Ägg
600 gFärsk kycklingfilé
1 tspSalt
0,5 tspPaprikakrydda
3 dlPanko
1 dlVetemjöl
3 krmSvartpeppar Malen
Instructions
1

Våfflor: Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Vispa ner hälften av mjölken och rör därefter ner resten av mjölken samt det smälta smöret.

2

Hetta upp ett våffeljärn och pensla med smör. Häll på 0,75-1 dl smet och grädda våfflorna guldbruna. Vispa smeten mellan varje våffla. Håll varma genom att placera glest på galler i ugn, ca 75-100 grader.

3

Krispig kyckling: Dela varje kycklingfilé i 4 längder och krydda med salt, peppar och paprikakrydda.

4

Vispa upp äggen i en skål. Häll upp mjöl och ströbröd på varsin tallrik. Vänd först kycklingen i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd.

5

Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen krispig på båda sidor, ca 5 min tills de fått fin färg och är genomstekta.

Servera varje våffla med nystekt kyckling. Ringla lönnsirap över och njut!