Skip to main content
Äppelglögg med kanel, ingefära och clementin
Mari Bergman

Äppelglögg med kanel, ingefära och clementin

30 minEasy
251,75 kr
4 portions 24,69 kr per portion
Att göra egen äppelglögg är enkelt, går hyfsat snabbt, men framför allt är det otroligt gott. Häll upp i en vacker flaska och servera på julens glöggmingel.

Dekoration
1 pc.Kanel Hel
1 pc.Småcitrus
1 pc.Äpple Golden Delicius
1,5 tspKardemummakärnor
3 tbspHonung Flytande
2 pc.Småcitrus
25 gFärsk ingefära
1 tspNejlikor
1,5 LÄppelmust
3 pc.Kanel Hel
Instructions
1

Koka upp äppelmust, honung, 3 st kanelstänger, lätt stötta kardemummakärnor, nejlikor, grovhackad färsk ingefära och 2 skalade och skivade clementiner i en kastrull.

2

Sänk värmen och låt sjuda under lock ca 20 min.

3

Sila äppelmusten och häll upp den i en fin kanna. Tillsätt 1 skivat äpple, 1 clementin i skivor och 1-2 kanelstänger för dekoration. Drick och njut!

Photo:

Sanna Livijn Wexell