Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Mangosalsa | ||
0,5 pc. | Gurka | |
1 pc. | Avokado | |
0,5 pc. | Koriander - färsk | |
225 g | Mango Fryst | |
1 pc. | Lime | |
0,5 pc. | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Röd Paprika | |
Picklad rödlök | ||
2 dl | Ättiksprit | |
2 dl | Vatten | |
2,5 pc. | Rödlök | |
0,75 dl | Strösocker | |
0,5 tbsp | Salt | |
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Gurka | |
150 g | Riven Texmexost | |
150 g | Tacochips | |
0,5 pc. | Röd Paprika | |
Tacofärs | ||
2 tsp | Spiskummin | |
2 tsp | Torkad oregano | |
400 g | Nötfärs | |
1 dl | Vatten | |
1 tsp | Salt | |
1,5 tsp | Chilipulver | |
1 tsp | Strösocker | |
1 tbsp | Olivolja | |
3 tsp | Paprikakrydda |
Picklad rödlök: Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Koka ihop ättika, vatten, socker och salt. Häll den heta lagen över löken, sätt på lock och låt dra, gärna ett helt dygn.
Mangosalsa: Tina mangon och lägg över den i en skål. Tärna och gröp ur avokadoköttet. Skölj och tärna gurka och paprika i små bitar. Skala och finhacka rödlöken. Skölj och grovhacka koriandern. Blanda samman allting med mangon och pressa i saft från en lime. Tillsätt olja och smaka av med salt och peppar.
Tacofärs: Bland ihop spiskummin, paprika- & chilipulver med oregano, salt och socker i en skål. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs köttfärsen tillsammans med kryddblandningen. Tillsätt vatten när färsen är helt genomstekt och låt det puttra ihop några minuter.
Servera färsen på tortillachips och toppa med ost, mangosalsa, picklad rödlök och grönsaker.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria