Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tzatziki | ||
0,5 pc. | Gurka | |
0,5 pc. | Lime | |
1,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
0,5 tsp | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Biffar | ||
1 tbsp | Olivolja | |
2 krm | Salt | |
100 g | Portabellosvamp | |
1 krm | Spiskummin | |
0,5 tbsp | Grönsaksbuljong | |
2 krm | Chiliflakes | |
40 g | Valnötter | |
1 krm | Paprikakrydda | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
380 g | Kidneybönor | |
1 tsp | Bakpulver | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 dl | Panko | |
Potatis | ||
350 g | Potatis Fast | |
3 krm | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
Sallad | ||
125 g | Edamamebönor | |
0,5 pc. | Huvudsallat | |
2 tsp | Vit balsamvinäger | |
1 tbsp | Olivolja |
Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Skölj potatisen och dela i kvartar. Lägg dem i en ugnsfast form och tillsätt salt och olja. Blanda om och rosta i ugn i ca 30 min.
Tzatziki: Skölj gurkan och riv den grovt på ett rivjärn. Pressa ur vätskan och blanda gurkrivet med yoghurt. Skala och riv i vitlök och tillsätt limeskal- och saft samt honung. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.
Biffar: Tärna svampen smått. Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen med vitlök, spiskummin, paprikakrydda, chiliflakes och salt på medelvärme så att svampen mjuknar.
Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Mixa samman bönor, persilja, buljong och bakpulver med hjälp av en stavmixer i en bunke. Grovhacka valnötterna och tillsätt. Blanda ner den frästa svampen i smeten och forma 4 biffar. Vänd biffarna i pankoströbröd.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i ca 5 min på båda sidor.
Sallad: Skölj och strimla salladen och blanda med sojabönor, lite olja och balsamvinäger.
Servera bön- och portabellobiffarna med rostad potatis, tzatziki och sallad.
Näringsvärde: 805 kcal. 33 g protein, 38 g fett, 72 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria