Skip to main content
Pankopanerade svampbiffar med rostad potatis och tzatziki
Mari Bergman

Pankopanerade svampbiffar med rostad potatis och tzatziki

45 minEasy
292,65 kr
2 portions 50,20 kr per portion
Vegetariska biffar med ugnsrostad potatis och tzatziki, svensk husman möter grekiska smaker! Denna ljuvliga rätt måste du testa.

Tzatziki
0,5 pc.Gurka
0,5 pc.Lime
1,5 dlYoghurt för Matlagning
1 cloveVitlök Vanlig
1 krmSalt
0,5 tspHonung Flytande
1 krmSvartpeppar Malen
Biffar
1 tbspOlivolja
2 krmSalt
100 gPortabellosvamp
1 krmSpiskummin
0,5 tbspGrönsaksbuljong
2 krmChiliflakes
40 gValnötter
1 krmPaprikakrydda
2 cloveVitlök Vanlig
380 gKidneybönor
1 tspBakpulver
0,5 pc.Persilja - färsk
1 dlPanko
Potatis
350 gPotatis Fast
3 krmSalt
1 tbspOlivolja
Sallad
125 gEdamamebönor
0,5 pc.Huvudsallat
2 tspVit balsamvinäger
1 tbspOlivolja
Instructions
1

Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Skölj potatisen och dela i kvartar. Lägg dem i en ugnsfast form och tillsätt salt och olja. Blanda om och rosta i ugn i ca 30 min.

2

Tzatziki: Skölj gurkan och riv den grovt på ett rivjärn. Pressa ur vätskan och blanda gurkrivet med yoghurt. Skala och riv i vitlök och tillsätt limeskal- och saft samt honung. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.

3

Biffar: Tärna svampen smått. Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen med vitlök, spiskummin, paprikakrydda, chiliflakes och salt på medelvärme så att svampen mjuknar.

4

Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Mixa samman bönor, persilja, buljong och bakpulver med hjälp av en stavmixer i en bunke. Grovhacka valnötterna och tillsätt. Blanda ner den frästa svampen i smeten och forma 4 biffar. Vänd biffarna i pankoströbröd.

5

Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i ca 5 min på båda sidor.

6

Sallad: Skölj och strimla salladen och blanda med sojabönor, lite olja och balsamvinäger.

Servera bön- och portabellobiffarna med rostad potatis, tzatziki och sallad.

Näringsvärde: 805 kcal. 33 g protein, 38 g fett, 72 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell