Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Vispat brynt smör | ||
125 g | Smör | |
Fläskkarré | ||
700 g | Fläskkarré | |
3 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Balsamvinäger | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Japansk soja | |
1 tbsp | Smör | |
1 krm | Salt | |
Färskpotatissallad | ||
500 g | Delikatesspotatis | |
100 g | Rädisor | |
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Olivolja | |
250 g | Sparris Färsk | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
0,5 pc. | Romansallat | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispat brynt smör: Smält smöret i en kastrull eller stekpanna. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen/stekpannan några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 1-2 minuter börjar smöret färgas gyllenbrunt. Dra kastrullen åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötaktigt. Var försiktig så att smöret inte bränns vid. Häll över smöret i en skål och sätt in i kylen ca 1 timme tills smöret har stelnat.
Fläskkarré: Blanda ihop olja, soja, balsamvinäger och honung i en stor skål. Skär köttet i skivor och lägg ner i marinaden. Låt dem marineras så länge du har tid.
Färskpotatissallad: Skölj och dela potatisen på mitten och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och tillsätt olja. Sätt in i ugnen ca 25 min tills potatisen har fått fin gyllenbrun färg.
Skölj och dela rädisorna på mitten. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär dem sedan i 3 bitar. Skölj och grovhacka basilikan. Ta ut den rostade potatisen och tillsätt rädisor, sparris, basilika och en till skvätt olja. Blanda om och sätt in i ugnen 5 min. Skölj och skär salladen i grova strimlor och tillsätt till de rostade grönsakerna vid servering.
Fläskkarré: Ta upp köttet ur marinaden och salta och peppra köttet på båda sidor. Stek köttet i en varm panna på båda sidor ca 4-5 min eller grilla på utegrillen.
Vispat brynt smör: Ta ut smöret ur kylen och vispa det med en elvisp så att det blir lite luftigt.
Servera den grillade fläskkarrén med rostad färskpotatissallad och vispat brynt smör.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 750 kcal, 32 g protein, 58 g fett, 23 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt