Skip to main content
Tomatsoppa med bön- och fetaosttopping
Mari Bergman

Tomatsoppa med bön- och fetaosttopping

30 minEasy
229,15 kr
4 portions 39,80 kr per portion
Värmande tomatsoppa med bönor och smulad fetaost.

Topping
2 tbspBalsamvinäger
400 gSvarta Bönor
2 tbspOlivolja
100 gSoltorkade Tomater
0,5 pc.Rödlök
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar
75 gFetaost
Tillbehör
100 gFärskost Naturell
300 gBaguette
Soppa
2 tbspTomatpuré
1 pc.Gul lök
1 tspBasilika - torkad
800 gKörsbärstomater Konserverade
1 krmSalt
3 cloveVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tspStrösocker
2 tbspOlivolja
1 tbspBalsamvinäger
2 pc.Grönsaksbuljong
5 dlVatten
Instructions
1

Värm ugnen enligt brödförpackningens anvisning.

2

Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg. Slå på balsamvinäger och tomatpuré och rör runt. Tillsätt tomaterna, vatten, buljong, socker och basilika. Låt soppan stå och puttra på svag värme i ca 10-15 min.

3

Topping: Sila av bönorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten. Lägg bönorna i en bunke. Finhacka soltorkade tomater och skala och finhacka rödlök. Blanda ner i bunken med bönorna. Smula ner fetaost och tillsätt olivolja, balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.

4

Värm brödet enligt anvisning på förpackningen.

5

Soppa: Mixa soppan slät med en stavmixer.

Servera soppan med en klick topping i och bröd med färskost vid sidan om.

Näringsvärde; 555 kcal 20 g protein 24 g fett 59 g kolhydrater

Photo:

Linnea Swärd