Skip to main content
Chicken tikka masala med myntasås
Mari Bergman

Chicken tikka masala med myntasås

15 minEasy
300,65 kr
4 portions 41,75 kr per portion
Den här chicken tikka masalan tar dig hela vägen till Indien med Systrarna Khanna färdiga tikka masalasås. Gott och snabblagat när det är som bäst. <a href="/matkassar/mathems-matkasse-barn-familj">(MatHems familjekasse v42 2018)</a>

Chicken tikka masala
2 dlVatten
2 krmSalt
600 gFärsk kycklingfilé
1 tbspRapsolja
600 gSpicy Tikka Masala Sauce
Tillbehör
2 dlBasmatiris
Sallad
0,5 pc.Romansallat
0,5 pc.Gurka
1 pc.Tomater
Myntasås
1 krmSvartpeppar
2 dlYoghurt för Matlagning
1 pc.Mynta - färsk
0,5 tspVitvinsvinäger
2 krmSalt
0,5 tspHonung Flytande
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Chicken tikka masala: Skär kycklingen i bitar och stek i olja runt om i ca 5 min. Krydda med lite salt. Tillsätt tikka masala såsen och vatten. Låt sjuda i ca 5 min.

3

Myntasås: Blanda yoghurt med finhackad mynta, vitvinsvinäger och honung. Smaka av med lite salt och peppar.

4

Sallad: Skölj salladsingredienserna. Strimla salladen och skär gurka och tomat i bitar. Blanda i en skål.

Servera chicken tikka masala med nykokt ris, sallad och myntasås.

Photo:

Nurlan Emir