Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Gräddsås | ||
2 tbsp | Redning | |
1 pc. | Köttbuljong | |
3 dl | Vispgrädde | |
0,5 tsp | Kinesisk soja | |
1 dl | Vatten | |
2 tsp | Lingonsylt | |
0,5 krm | Vitpeppar Malen | |
Snabb pressgurka | ||
0,5 pc. | Gurka | |
0,5 dl | Ättika | |
2 tbsp | Persilja - färsk | |
1 dl | Strösocker | |
0,5 krm | Vitpeppar Malen | |
1,5 dl | Vatten | |
400 g | Fisknuggets & fiskköttbullar | |
1 kg | Potatis | |
50 g | Lingonsylt | |
1 tsp | Salt | |
2 tbsp | Smör |
Skala och lägg potatisen i en kastrull med saltat vatten och koka tills dom känns färdiga med en provsticka.
Häll ättika, vatten och socker i en kastrull och värm upp och rör om tills sockret har löst upp sig. Låt svalna.
Hyvla gurkan tunt med en osthyvel och lägg i den svala lagen. Krydda med vitpeppar och rör runt. Häll i persiljan.
Lägg en klick smör i ett stekjärn och stek köttbullarna. Lägg undan köttbullarna på ett fat med folie.
Ta stekjärnet och häll i vattnet till såsen och koka upp. Smula ner buljongtärningen när vattnet kokar och rör runt tills buljongtärningen löst sig helt. Häll i grädde och soja och låt puttra en stund. Krydda med vitpeppar. Rör ner maizena och rör om tills det tjocknat. Smaka av med lingonsylt eller gelé och blanda ner väl i såsen.
Servera fiskköttbullarna med den kokta potatisen, gräddsås, lingonsylt och pressgurkan.
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Fiskköttbullar Frysta 400g Gårdsfisk
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt