Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
260 g | Broccoli Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Smör | |
0,5 tbsp | Basilika - torkad | |
1 tbsp | Vatten | |
0,25 tsp | Salt | |
320 g | Nötfärs | |
50 g | Mozzarellaost |
Lägg köttfärsen i en bunke, tillsätt kryddor och lite kallt vatten, och blanda väl med händerna eller en rejäl trägaffel.
Forma 12 riktigt platta biffar, cirka 8–10 cm i diameter och 1 cm tjocka.
Skär mozzarellan i 12 bitar och lägg en bit mitt på varje biff. Stäng och forma till en boll. Det blir rejäla bollar, cirka 5–6 cm.
Stek i smör på medelhög värme tills köttsaften som sipprar fram är klar. Eftersom köttet krymper kan osten titta fram som på bilden efter ett tag.
Skölj, torka och ansa broccolin, inklusive stjälken. Skär eller hacka i bitar.
Tillsätt resten av smöret i samman panna som du stekt köttbullarna i. Bryn broccolin på medelhög värme 3–4 min eller tills den är lagom mjuk. Salta och peppra efter smak.
Photo:
Jarda Zaoral
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Mozzarella 125g Michelangelo