Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Citronsmör | ||
1 krm | Flingsalt | |
1 krm | Svartpeppar Hel | |
1 tbsp | Citronjuice - råpressad | |
55 g | Smör | |
Grönt mos | ||
30 g | Smör | |
1 krm | Salt | |
220 g | Broccoli Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Ägg | |
1 tsp | Salt | |
300 g | Färsk laxfilé | |
0,25 tsp | Svartpeppar Malen | |
0,25 pc. | Gul lök | |
1 tbsp | Smör |
Sätt ugnen på 120 grader. Ta fram smöret till citronsmöret så att det hinner bli rumsvarmt.
Skär fisken i kuber eller bitar. Riv eller finhacka den gula löken. Lägg lax och lök tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare.
Laxbugare: Mixa cirka 30–45 sekunder tills det blir en grov färs. Kör inte för länge för då kan biffarna bli för kompakta.
Forma 6-8 platta burgare och stek 4-5 minuter på varje sida på medelhög värme i rikligt med smör eller olja.
Efterstek i ugnen medan du gör resten av rätten.
Grönt mos: Ansa och dela broccolin i buketter. Ta gärna med stammen, hackad i mindre bitar.
Koka i rikligt med lättsaltat vatten några minuter tills broccolin är mjuk men fortfarande har visst tuggmotstånd. Häll av vattnet. Mixa samman med smör till ett mos.
Citronsmör: Lägg smöret och citronsaften i en skål och vispa ett par minuter med elvisp. Smaka av med salt och nymalen peppar om du vill.
Servera direkt till laxburgarna och moset.
Tips: Smaksätt gärna burgarna med vitlök, chili, färska eller torkade örtkryddor.
: Smaksätt gärna burgarna med vitlök, chili, färska eller torkade örtkryddor.
Photo:
Jarda Zaoral
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria