Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fetaostbakad lax | ||
100 g | Fetaost | |
1 krm | Svartpeppar | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 krm | Salt | |
Dressing | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
4 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Citron | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
0,5 tsp | Salt | |
Pasta | ||
200 g | Vanliga morötter | |
1 pc. | Zucchini | |
1 pc. | Citron | |
400 g | Spaghetti |
Koka upp vatten till pastan och sätt ugnen på 200 grader.
Fetaostbakad lax: Blanda crème fraiche med fetaost i en bunke. Tvätta citronen och riv skalet och blanda ner i fetaoströran.
Salta och peppra varje filé efter smak. Bred på fetaoströran över laxen och sätt in i ugnen ca 15- 20 min. (Beroende på ugn så kan tiden variera lite.)
Pasta: Koka pasta efter anvisning på paketet.
Skala morötterna och skölj zucchinin. Hyvla långa strimlor av morötterna och zucchinin med en potatisskalare.
Dressing: Mixa basilika tillsammans med olivolja, citronsaft, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar med en stavmixer.
Sila av pastan och blanda den med de strimlade grönsakerna och basilikadressingen.
Servera till den fetaostbakade laxfilén.
Näringsvärde: Kcal: 705 Fett: 42 g Protein: 41 g Kolhydrater: 39 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria