Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Aioli | ||
1 tbsp | Vitvinsvinäger | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
2,5 dl | Rapsolja | |
1 krm | Salt | |
1 tsp | Dijonsenap | |
2 pc. | Ägg | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
Fisksoppa | ||
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 tsp | Mejram - torkad | |
2 tsp | Flingsalt | |
400 g | Potatis | |
1,5 L | Vatten | |
170 g | Räkor i Lake | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
4 tbsp | Fiskfond | |
100 g | Morötter | |
3 dl | Matlagningsvin Vitt | |
2 tbsp | Dill - fryst | |
500 g | Koljafile | |
1 pc. | Gul lök | |
0,5 pc. | Fänkål Färsk | |
0,5 pc. | Chilipeppar Röd | |
0,5 pc. | Purjolök | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
2 pc. | Lagerblad |
Fisksoppa: Skala och grovhacka gul lök och vitlök. Skölj och grovhacka purjolök och fänkål. Kärna ur och finhacka chili.
Smält olivolja eller kokosolja i en kastrull och fräs all lök, fänkål och chili.
Lägg i lagerblad, mejram, salt och peppar. Häll i fiskfonden och vin och låt koka i några minuter, tillsätt sedan 1 liter vatten. Koka upp och låt koka på medelstark värme i ca 10 min. Späd soppan med ytterligare 5 dl vatten, koka upp.
Skala och tärna potatis. Skala och slanta morot. Lägg i soppan och koka på medelhög värme i ca 10-20 min eller tills de mjuknat.
Skär fisken i kuber. Sänk värmen på soppan och låt den sjuda. Lägg fisken i soppan minuterna innan servering. Låt fisken tillagas i soppan i ca 2-3 min. Tillsätt dill och smaka av med salt och peppar.
Aioli: Knäck äggen och separera gulan från vitan. Lägg äggulorna i en skål eller bunke av glas eller plast.
Skala och pressa en vitlöksklyfta i äggulorna och tillsätt dijonsenap, vitvinsvinäger, salt och vitpeppar.
Häll i olja försiktigt med en jämn, tunn stråle under konstant kraftig vispning.
Toppa soppan med räkor och aioli.
Näringsvärde: 796 kcal, 38 g protein, 58 g fett, 29 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
2 Koljafilé MSC Fryst 450g Feldts
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria