Skip to main content
Laxburgare med gräslök, citron och majssalsa

Laxburgare med gräslök, citron och majssalsa

30 minEasy
595,95 kr
4 portions 92,90 kr per portion
Fina fisken utgör basen i dessa ”våriga” och smakrika laxburgare. I stället för vanliga tillbehör fylls burgarna med ärtskott, groddar och knipplök, vilket ger en intressant variation på en uppskattad klassiker.

Majssalsa
2 dlCreme Fraiche Naturell
280 gMajskorn
1 cloveVitlök
Laxburgare
2 krmVitpeppar Malen
1 pc.Ägg
0,5 tspSalt
1 pc.Gräslök - färsk
1 pc.Citron
500 gFärsk laxfilé
Tillbehör
100 gÄrtskott
100 gBöngroddar
1 pc.Knipplök
360 gHamburgerbröd
1 pc.Plocksallat
Instructions
1

Hacka eller mixa laxen grovt. Finskär gräslöken och finriv skalet från citronen. Blanda lax, ägg, gräslök, citronzest, salt och peppar. Forma till 6 eller 8 burgare.

2

Häll av majsen i ett durkslag. Finhacka eller finriv vitlöksklyftan. Blanda majs, vitlök och crème fraiche till en dressing. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.

3

Skölj salladen. Strimla 2 stycken knipplökar.

4

Hetta upp en stekpanna till medelvärme. Tillsätt smör och olja och stek sedan burgarna i några minuter på varje sida tills de fått fin färg och är genomstekta.

5

Rosta under tiden hamburgerbröden lätt i ugnen eller i brödrost. Arrangera sedan sallad, groddar, ärtskott, laxburgare, lök och dressing till maffiga burgare.