Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Frosting | ||
200 g | Färskost Naturell | |
1 tsp | Vaniljsocker | |
1 dl | Valnötter | |
1 dl | Kvarg 10 procent | |
1 dl | Florsocker | |
Rödbetskaka | ||
1 tsp | Vaniljsocker | |
2,5 dl | Strösocker | |
300 g | Rödbetor Färsk | |
0,5 tbsp | Smör | |
2 pc. | Ägg | |
1,5 dl | Rapsolja | |
2 tsp | Bakpulver | |
3 dl | Vetemjöl | |
0,5 dl | Riven kokos | |
1,5 tbsp | Kanel Malen |
Rödbetskaka: Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en ugnsform (ca 20x30 cm). Smörj formen med smör och bröa med kokosflingor.
Skala och riv rödbetor.
Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner rödbetorna och rapsolja.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och 1 tsk vaniljsocker i en annan bunke och rör sedan ner allt i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna och stjälp sedan upp den på ett fat.
Frosting: Blanda färskost, kesella, florsocker och 1 tsk vaniljsocker i en bunke.
Bred glasyren över kakan och strö över grovhackade valnötter. Klart att servera!
Recept och styling: Carina Hejde
Photo:
Nurlan Emir
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant