Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 tsp | Jäst Original Torr | |
1 tsp | Salt | |
4 dl | Vatten | |
2 tbsp | Honung Flytande | |
6 dl | Vetemjöl | |
3 dl | Grahamsmjöl |
Rör ihop torrjästen med vete- och grahamsmjöl i en bunke.
Tillsätt salt, vatten och honung och blanda ihop alla ingredienser till en lös deg. Sätt plastfolie över bunken och ställ sedan in i kylen över natten.
Ta fram degen och låt den jäsa i rumstemperatur ca 1 timme.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och använd en degskrapa i metall för att först dela degen på mitten och sedan varje del i 8-10 bitar, beroende på hur stora frallor du vill ha.
Placera frallorna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda frallorna ca 12-15 minuter tills ytan fått fin färg.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel