Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fattiga riddare | ||
1 tsp | Strösocker | |
1,5 dl | Mellanmjölk | |
1 pc. | Ägg | |
0,5 dl | Vetemjöl | |
1 krm | Salt | |
3 tbsp | Smör | |
1 pc. | Formfranska | |
Hallon- och pistagesmör | ||
0,75 dl | Strösocker | |
150 g | Smör | |
100 g | Pistagenötter | |
150 g | Hallon | |
2 tbsp | Citronjuice - råpressad | |
Till servering | ||
1 tsp | Kanel Malen | |
3 tsp | Strösocker |
Börja med smöret: Lägg hallon och socker i en kastrull och koka i 10 minuter.
Mosa hallonen och sila sedan genom finmaskig sil. Pressa med en sked så att du får med så mycket fruktkött som möjligt. Låt purén svalna i kylen.
Hacka pistagenötterna. Mixa hacket tillsammans med smör och citronjuice i mixer. Tillsätt hallonpurén lite i taget och mixa lite till. Håller en vecka i kylen.
Fattiga riddare: Kantskär brödet. Blanda ihop kanel och strösocker i en djup tallrik. Vispa ihop ägg, salt, mjölk och strösocker, och häll upp i en annan djup tallrik. Hetta upp en stekpanna, doppa brödskivorna i smeten, låt droppa av och stek sedan i generöst med smör.
Doppa de stekta brödskivorna i kanel- och strösockerblandningen, och servera direkt med smöret!
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt