Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Getostkräm | ||
1 tsp | Honung Flytande | |
120 g | Getost, Chevre | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Grönkål | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
200 g | Grönkål | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
Tillbehör | ||
50 g | Groddar | |
Rårakor | ||
800 g | Potatis Fast | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Smör | |
1 tbsp | Olivolja | |
1,5 tsp | Salt | |
0,5 pc. | Blomkål Färsk | |
4 pc. | Ägg |
Sätt ugnen på 100 grader.
Rårakor: Skala och grovriv potatisen samt skölj och grovhacka blomkålen. Blanda i en bunke med ägg, salt och peppar.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek 4 st stora eller 8 st mindre rårakor. Stek dem ca 4 min på varje sida på medelhög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett fat och förvara i ugnen.
Getostkräm: Ta bort det yttersta skalet av osten och skär osten i mindre bitar. Mixa samman ost, creme fraiche och honung med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt och peppar.
Grönkål: Skölj grönkålen och ta bort stammen. Strimla grönkålen grovt. Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönkål och vitlök ca 1-2 min så att den mjuknar en aning. Krydda med en nypa salt och peppar.
Tillbehör: Skölj rödbetsgroddarna noggrant.
Servera rårakorna med grönkål, getostkräm och rödbetsgroddar.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 503 kcal, 21 g protein, 27 g fett, 41 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria