Skip to main content
Curry no chicken
Mari Bergman

Curry no chicken

20 minEasy
271,00 kr
4 portions 29,22 kr per portion
Prova att laga vår vegetariska curry med sojastrimlor istället för kyckling. En lättlagad middag som passar hela familjen.

Tillbehör
0,5 tbspVit balsamvinäger
1 pc.Grön Paprika
0,5 pc.Gul Paprika
1 krmSalt
1 tbspOlivolja
400 gÖvriga matgryn
125 gKörsbärstomater
Currygryta
3 dlVispgrädde
0,5 dlHavrebaserad matlagning
1 pc.Gul lök
1 tspPaprikakrydda
2,5 tspCurry
0,5 tbspJapansk soja
1 pc.Röd Paprika
1 tbspRapsolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspGrönsaksbuljong
1 krmSalt
125 gVegetariska Strimlor/Strips
Instructions
1

5 msk olja. Häll över lök och paprika på en tallrik.

2

5 msk olja i stekpannan och fräs sojastrimlorna med curry och paprikapulver i ca 2-3 min under omrörning. Tillsätt löken och paprikan i pannan och tillsätt grädde, havregrädde, grönsaksbuljong och soja. Krydda med lite salt och peppar efter smak. Låt curryn puttra på medelvärme i ca 10 min.

3

Tillbehör: Koka havreris enligt anvisning på förpackningen.

4

Currygryta: Lägg sojastrimlorna i blöt i ca 5 min.

5

Skala och strimla lök och strimla paprika. Fräs lök och paprika mjuk i

6

Sila av vattnet från sojastrimlorna och pressa ur så mycket vatten som det bara går. Hetta upp

7

Tillbehör: Skär tomaterna i kvartar och tärna paprikorna smått. Blanda samman i en skål och tillsätt lite olja, balsamvinäger och salt.

Servera currygrytan med havreris och sallad vid sidan av.

Näringsvärde: 725 kcal, 28 g protein, 43 g fett, 50 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir