Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
0,5 tbsp | Vit balsamvinäger | |
1 pc. | Grön Paprika | |
0,5 pc. | Gul Paprika | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
400 g | Övriga matgryn | |
125 g | Körsbärstomater | |
Currygryta | ||
3 dl | Vispgrädde | |
0,5 dl | Havrebaserad matlagning | |
1 pc. | Gul lök | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
2,5 tsp | Curry | |
0,5 tbsp | Japansk soja | |
1 pc. | Röd Paprika | |
1 tbsp | Rapsolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Salt | |
125 g | Vegetariska Strimlor/Strips |
5 msk olja. Häll över lök och paprika på en tallrik.
5 msk olja i stekpannan och fräs sojastrimlorna med curry och paprikapulver i ca 2-3 min under omrörning. Tillsätt löken och paprikan i pannan och tillsätt grädde, havregrädde, grönsaksbuljong och soja. Krydda med lite salt och peppar efter smak. Låt curryn puttra på medelvärme i ca 10 min.
Tillbehör: Koka havreris enligt anvisning på förpackningen.
Currygryta: Lägg sojastrimlorna i blöt i ca 5 min.
Skala och strimla lök och strimla paprika. Fräs lök och paprika mjuk i
Sila av vattnet från sojastrimlorna och pressa ur så mycket vatten som det bara går. Hetta upp
Tillbehör: Skär tomaterna i kvartar och tärna paprikorna smått. Blanda samman i en skål och tillsätt lite olja, balsamvinäger och salt.
Servera currygrytan med havreris och sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 725 kcal, 28 g protein, 43 g fett, 50 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria