Skip to main content
Asiatiska köttbullar i jordnötssås med äggnudlar
Mari Bergman

Asiatiska köttbullar i jordnötssås med äggnudlar

30 minEasy
364,55 kr
4 portions 45,27 kr per portion
Lättlagad rätt med mycket smak! Saftiga köttbullar som serveras med jordnötssås, nudlar och råkostsallad.

Tillbehör
0,5 pc.Persilja - färsk
2 tspRapsolja
0,5 pc.Lime
300 gRaw slaw
1 krmSalt
300 gÄggnudlar
Köttbullar
0,5 tbspRapsolja
1 tspSalt
2 tspRöd Currypasta
1 dlKokosmjölk
1 cloveVitlök Vanlig
500 gNötfärs
0,5 dlStröbröd
1 tbspJapansk soja
Jordnötssås
0,5 pc.Lime
2 tbspJapansk soja
1 tspFärsk ingefära
1 cloveVitlök Vanlig
3 dlKokosmjölk
3 tspRöd Currypasta
1 tspHonung Flytande
1 krmSalt
2 tspRapsolja
1 dlJordnötssmör
Instructions
1

Köttbullar: Blanda ströbröd, kokosmjölk, soja, röd curry och salt i en skål. Låt svälla i 5 min. Skala och riv vitlök. Tillsätt riven vitlök och färs till ströbrödsblandningen och blanda om försiktigt.

2

Forma köttbullar och lägg på en tallrik. Bryn köttbullarna i olja i en varm stekpanna så att de får en fin gyllene stekyta. Lyft ur köttbullarna ur stekpannan och lägg åt sidan.

3

Jordnötssås: Skala och riv vitlök och ingefära. Hetta upp ny olja i stekpannan och fräs vitlök och ingefära utan att det tar färg. Tillsätt kokosmjölk, jordnötssmör, röd curry, soja och honung. Låt såsen puttra på medelvärme i ca 10 min. Rör om då och då.

4

Smaka av såsen med limesaft och salt. Lägg ner köttbullarna i såsen och låt dem sjuda i ca 5-7 min.

5

Tillbehör: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

6

Blanda raw slaw med olja och limesaft. Smaka av med salt.

7

Finhacka persiljan och strö över köttbullarna i såsen.

8

Servera köttbullarna i jordnötssås med nudlar och raw slaw vid sidan av.

Näringsvärde: 931 kcal, 46 g protein, 48 g fett, 75 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir