Skip to main content
Mandelkakor med saffran
Mari Bergman

Mandelkakor med saffran

40 minEasy
120,90 kr
1 portion 73,65 kr per portion
Ljuvliga mandelkakor med smak av saffran och citron passar perfekt att baka till julens alla stunder. Originalreceptet ger ca 22-24 st kakor.

0,5 gSaffran
1,25 dlStrösocker
250 gMandelmjöl, (5 dl)
1 tspVaniljsocker
1 dlFlorsocker
2 tbspCitron
2 pc.Ägg
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.

2

Separera äggvitorna från äggulorna.

3

Blanda saffran med 1 msk citronsaft i en liten skål.

4

Blanda samman mandelmjöl, socker, vaniljsocker, äggvitor, rivet citronskal och saffransblandningen i en stor bunke.

5

Vispa samman med en elvisp tills smeten är jämn.

6

Häll florsocker i en djup tallrik. Forma smeten till bollar och rulla dem sedan i florsockret. Lägg bollarna på plåten. Kakorna flyter inte ut så det går att lägga dem ganska tätt. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.

Photo:

Susanna Blåvarg