Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 g | Saffran | |
1,25 dl | Strösocker | |
250 g | Mandelmjöl, (5 dl) | |
1 tsp | Vaniljsocker | |
1 dl | Florsocker | |
2 tbsp | Citron | |
2 pc. | Ägg |
Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Separera äggvitorna från äggulorna.
Blanda saffran med 1 msk citronsaft i en liten skål.
Blanda samman mandelmjöl, socker, vaniljsocker, äggvitor, rivet citronskal och saffransblandningen i en stor bunke.
Vispa samman med en elvisp tills smeten är jämn.
Häll florsocker i en djup tallrik. Forma smeten till bollar och rulla dem sedan i florsockret. Lägg bollarna på plåten. Kakorna flyter inte ut så det går att lägga dem ganska tätt. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
Photo:
Susanna Blåvarg
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant