Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 tsp | Bakpulver | |
150 g | Citron, (1 st) | |
2,5 dl | Strösocker | |
1 g | Saffran | |
100 g | Pistagenötter | |
5 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsp | Bikarbonat | |
2 krm | Salt | |
150 g | Chokladkaka Vit | |
1 dl | Brunt Farinsocker | |
1 tsp | Vaniljsocker | |
225 g | Smör | |
1 pc. | Ägg |
Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt.
Blanda saffran och citronsaft i en liten skål, ställ sedan åt sidan.
Vispa smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker krämigt i ca 5 minuter. Tillsätt ägget och saffransblandningen och vispa någon minut till.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en separat skål. Sikta ned i smörblandningen och arbeta ihop tills allt mjöl nästan är helt inarbetat.
Grovhacka chokladen och tillsätt till degen, spara ca 50 g till topping.
Fortsätt sedan att blanda ihop till en deg. Ställ degen kallt i kylskåp i ca 30 min.
Värm ugnen till 175 grader. Ta fram två plåtar med bakplåtspapper.
Forma degen till bollar så att du får ca 20 st, ca 50 g styck. Lägg 5 st bollar åt gången, med generöst mellanrum mellan varje boll på båda plåtarna. Tryck till toppen på varje boll och strö över hackad choklad och hackade pistagenötter.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 14 minuter. Kakorna ska få lite färg på kanterna och vara mjuka i mitten. Ta ut kakorna och låt de svalna på ett galler.
Upprepa proceduren med resterande deg.
Photo:
Susanna Blåvarg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Brun Farin Strö 500g Dansukker