Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Salsa verde | ||
1 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Citron | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
35 g | Färsk bladspenat | |
1 tsp | Dijonsenap | |
700 g | Delikatesspotatis | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 tsp | Salt | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
Primörer | ||
1 krm | Salt | |
0,5 tsp | Vit balsamvinäger | |
0,5 pc. | Rödlök | |
100 g | Rädisor | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
125 g | Sparris Färsk | |
Fisk | ||
1 tbsp | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
600 g | Torskrygg Fryst |
Sätt ugnen på 175 grader.
Salsa verde: Tvätta potatisen och koka i saltat vatten om du inte redan har färdigkokt.
Lägg spenat, dill, gräslök, skalad vitlök, olja, citronsaft, senap, salt och peppar i en matberedare och mixa till en dressing. Det går även bra att använda en stavmixer.
Fisk: Lägg fisken i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar efter smak. Klicka över lite smör på varje fiskbit och sätt in i ugnen ca 15-20 min.
Primörer: Skölj och dela rädisorna på mitten. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär den sedan i 3 bitar. Skala och skiva rödlöken tunt.
Koka sparrisen ca 1 min och skölj den sedan kall för att avstanna kokprocessen. Blanda sparris, rädisor och rödlök i en skål och tillsätt olja, vit balsamvinäger och en nypa salt och peppar.
Salsa verde: Dela den kokta potatisen på mitten och blanda samman med salsa verden.
Servera den ugnsbakade torsken med salsa verdedressad potatis och primörer.
Näringsvärde: 412 kcal, 31 g protein, 16 g fett, 34 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt