Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
0,5 tsp | Chiliflakes | |
1 pc. | Koriander - färsk | |
1 tbsp | Sesamfrö | |
Laxspett | ||
1 pc. | Grillpinnar | |
800 g | Laxfilé | |
Marinad | ||
1 tbsp | Färsk ingefära | |
2 tbsp | Rapsolja | |
1 tbsp | Salt | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Lime | |
1 dl | Kokosgrädde | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
Asiatisk coleslaw | ||
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 tsp | Salt | |
1 kg | Spetskål | |
2 pc. | Lime | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
3 tbsp | Rapsolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
125 g | Grönkål |
Marinad: Blanda kokosgrädde, rivet limeskal, limesaft, riven ingefära, riven vitlök, rapsolja, honung och salt i en skål.
Lax: Skär laxfilén i kuber och lägg ner i marinaden. Låt laxen marinera i ca 1 tim i kylen. Lägg 8 st grillpinnar i blöt.
1 kg | Spetskål |
Asiatisk coleslaw: Strimla röd och vit spetskål och blanda med grönkål i en stor skål. Tillsätt riven ingefära, finhackad chili, rivet limeskal, limesaft, rapsolja och yoghurt. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
Lax: Trä laxbitarna på grillpinnar.
Grilla laxspetten på grillen i ca 1 min/sida. Använd gärna ett grillhalster för fisk.
Lägg upp de grillade laxspetten på ett fat och strö över chiliflakes, sesamfrön och finhackad koriander.
Servera laxspetten tillsammans med coleslaw.
Photo:
Nurlan Emir
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria