Skip to main content
Minisemlor till barnkalaset
Malin Andersson

Minisemlor till barnkalaset

2 hEasy
195,65 kr
1 portion 61,97 kr per portion
Små, söta och supergoda! Minisemlor är perfekt både till barnkalaset eller till den som bara vill njuta av en lite mindre semla. Tips: Ska du baka till barnkalaset? Häll ett par droppar karamellfärg i grädden! Receptet ger ca 35-40 färdiga minisemlor, semmelbullarna går fint att frysa.

Fyllning & Topping
0,5 dlFlorsocker
1 dlHallonsylt
100 gNötsmör, (0,5 dl)
5 dlVispgrädde
Semmelbullar
0,75 dlStrösocker
0,5 tspKardemumma
25 gJäst Söta Degar Färsk
50 gSmör
1 pc.Ägg
2,5 dlStandardmjölk
9 dlVetemjöl
2 krmSalt
Instructions
1

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till fingervarmt ca 37 grader.

2

Smula ned jästen i en bunke och häll över mjölk- och smörblandningen. Rör om tills jästen har löst sig.

3

Tillsätt salt, socker, mortlad kardemumma, ägg och större delen av mjölet.

4

Arbeta degen kraftigt för hand eller ca 10 min i maskin tills degen känns smidig.

5

Låt degen jäsa ca 30-45 minuter tills den har jäst ordentligt.

6

Sätt ugnen på 250 grader.

7

Ta upp degen och dela upp den i fyra lika stora delar som du delar i 10 delar. Rulla varje del till en rund och slät liten bulle.

8

Lägg alla bullar på bakplåtspapper på plåtar med lite utrymme mellan varje så de kan jäsa upp lite utan att stöta i varandra. Låt dem jäsa ytterligare 30 minuter.

9

Pensla bullarna försiktigt med lite uppvispat ägg.

10

Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 5-8 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna på galler. När semmelbullarna svalnat, skär av övre delen "locket" och fyll med valfri fyllning.

Tips till fyllning:

  • Ett tunt lager nutella eller annat nötsmör + grädde.
  • Hallonsylt + grädde (eller vispa grädde och blanda med hallon för hallongrädde).
  • Klassisk fyllning med mandelmassa Toppa varje semla genom att pudra över lite florsocker.

till fyllning:

  • Ett tunt lager nutella eller annat nötsmör + grädde.
  • Hallonsylt + grädde (eller vispa grädde och blanda med hallon för hallongrädde).
  • Klassisk fyllning med mandelmassa Toppa varje semla genom att pudra över lite florsocker.

Photo:

Kerstin Eriksson