Skip to main content
Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

40 minEasy
190,25 kr
4 portions 25,07 kr per portion
- Sardeller, kapris, chili & oliver

2 tbspBladpersilja - färsk
0,5 dlOlivolja
400 gSpaghetti
800 gHela Tomater Konserverade
2 tspSambal Oelek
140 gSvarta oliver utan kärnor
3 cloveVitlök Vanlig
2 tbspKapris
40 gSardeller
Instructions
1

Låt tomaterna rinna av i en sil. Skär dem i mindre bitar. Fräs hackad vitlök i olivolja i en kastrull i några minuter utan att den får färg. Tillsätt tomaterna , sardellerna, oliver, sambal oelek och kapris. Låt sjuda under lock i 30 minuter. Rör om då och då. Koka spaghettin mjuk men spänstig, "al dente", i rikligt med saltat vatten. Häll av vattnet och vänd ner spaghettin i såsen. Strö över persilja och severa.

Vintips: Montepulciano d'Abruzzo

: Montepulciano d'Abruzzo