Skip to main content
Fish taco med tomatsalsa, rostad majs och guacamole
Mari Bergman

Fish taco med tomatsalsa, rostad majs och guacamole

30 minEasy
339,85 kr
4 portions 56,58 kr per portion
En väldigt lättlagad, god och omtyckt rätt är ju allas älskade favorit, taco! I det här receptet får den klassiska köttfärsen stå åt sidan för att ge plats åt den vita fisken. Såå gott!

Fisk
0,5 tspSalt
2 pc.Lime
600 gTorskfilé
2 krmSvartpeppar
1 tbspRapsolja
Majs
300 gMajskorn
1 krmSalt
1 tbspRapsolja
Salsa
1 tspFärsk ingefära
2 pc.Kvisttomater
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 pc.Paprika
1 pc.Koriander - färsk
1 pc.Lime
0,5 pc.Rödlök
25 gChilipeppar Röd, 1 st
Tillbehör
185 gTortillachips
Guacamole
1,5 tbspCitron
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
2 pc.Avokado
1 cloveVitlök Vanlig
Instructions
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Salsa: Skölj och tärna tomat och paprika. Skala och finhacka rödlök och chili. Skala och riv ingefära. Blanda i en skål och tillsätt finhackad koriander samt rivet limeskal och saft. Smaka av med salt och peppar.

3

Fisk: Lägg tinade fiskfiléer i en ugnsfast form. Pressa över limesaft och krydda med salt och peppar. Ringla över lite olja och låt marinera i 5 min. Sätt sedan in i ugnen i ca 10-12 min.

4

Guacamole: Mosa ihop avokadoköttet med pressad vitlök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

5

Majs: Hetta upp olja i en stekpanna och fräs majsen lite gyllenbrun och krispig. Krydda med salt.

Lägg upp chips på tallrikar och toppa med fisk, salsa, guacamole och rostad majs.

Näringsvärde: 623 kcal, 33 g protein, 30 g fett, 52 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell