Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
400 g | Ris & Gryn | |
2 tbsp | Sötmandel Hel | |
Palak | ||
250 ml | Havrebaserad matlagning | |
1 tbsp | Grönsaksbuljong Eko | |
1 tbsp | Garam Masala | |
3 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
50 g | Grönkål | |
1 tsp | Torkad gurkmeja | |
2 pc. | Tomater | |
1 pc. | Gul lök | |
2 tbsp | Balsamvinäger | |
400 g | Krossade Tomater | |
2 pc. | Vitlök Vanlig | |
200 g | Färsk bladspenat | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
2 tbsp | Färsk ingefära | |
Raita | ||
1 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Chilipulver | |
1 krm | Garam Masala | |
0,5 pc. | Koriander - färsk | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Mynta - färsk |
Tillbehör: Koka havreris enligt anvisning på förpackningen.
Palak: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära och strimla tomaterna.
Fräs lök, vitlök och ingefära mjuk i oljan tillsammans med garam masala och gurkmeja. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare i 30 sek. Tillsätt balsamvinäger, de strimlade tomaterna, krossade tomater, havregrädde och buljong och låt såsen puttra på låg värme i 15 min.
Raita: Finhacka örterna och blanda med yoghurt, garam masala och chilipulver. Smaka av med salt och peppar.
Palak: Tillsätt spenat och strimlad grönkål i grytan och låt puttra i 1 min. Smaka av med salt och peppar.
Servering: Strö hackade mandlar över palaken och servera tillsammans med havreris, raita och ditt val av protein.
Välj protein · Helstekt paneerost · Stekt tärnad kycklingfilé · Stora vita bönor
Photo:
Charlie Drevstam
1 Grönsaksbuljong EKO 130g Biofood
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
2 Krossade Tomater 390g Garant
4 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria