Skip to main content
Palak på ditt vis
Mari Bergman

Palak på ditt vis

30 minEasy
563,25 kr
4 portions 47,75 kr per portion
En smakrik palak med grönkål där den plantbaserade basen får stå i fokus. Komplettera med ett eller flera proteiner efter tycke och smak. Helstekt paneerost, stekt tärnad kyckling eller stora vita bönor.

Tillbehör
400 gRis & Gryn
2 tbspSötmandel Hel
Palak
250 mlHavrebaserad matlagning
1 tbspGrönsaksbuljong Eko
1 tbspGaram Masala
3 tbspOlivolja
1 krmSalt
50 gGrönkål
1 tspTorkad gurkmeja
2 pc.Tomater
1 pc.Gul lök
2 tbspBalsamvinäger
400 gKrossade Tomater
2 pc.Vitlök Vanlig
200 gFärsk bladspenat
1 krmSvartpeppar
2 tbspTomatpuré
2 tbspFärsk ingefära
Raita
1 krmSvartpeppar
1 krmChilipulver
1 krmGaram Masala
0,5 pc.Koriander - färsk
2 dlYoghurt för Matlagning
1 krmSalt
0,5 pc.Mynta - färsk
Instructions
1

Tillbehör: Koka havreris enligt anvisning på förpackningen.

2

Palak: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära och strimla tomaterna.

3

Fräs lök, vitlök och ingefära mjuk i oljan tillsammans med garam masala och gurkmeja. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare i 30 sek. Tillsätt balsamvinäger, de strimlade tomaterna, krossade tomater, havregrädde och buljong och låt såsen puttra på låg värme i 15 min.

4

Raita: Finhacka örterna och blanda med yoghurt, garam masala och chilipulver. Smaka av med salt och peppar.

5

Palak: Tillsätt spenat och strimlad grönkål i grytan och låt puttra i 1 min. Smaka av med salt och peppar.

6

Servering: Strö hackade mandlar över palaken och servera tillsammans med havreris, raita och ditt val av protein.

Välj protein · Helstekt paneerost · Stekt tärnad kycklingfilé · Stora vita bönor

Photo:

Charlie Drevstam