Skip to main content
Grillad aubergine med sesam och krasse
Mari Bergman

Grillad aubergine med sesam och krasse

30 minEasy
192,65 kr
4 portions 14,25 kr per portion
Grillad aubergine med asiatiska smaker. Perfekt som ett vegetariskt alternativ till grillmiddagen.

20 gKrasse, (1 ask)
2 tspFärsk ingefära
1 tbspJapansk soja
2 pc.Aubergine
1 tbspOlivolja
2 tspSesamolja
2 tspSesamfrö
2 tspRisvinäger
Instructions
1

Skär auberginerna i halvor eller i tre skivor beroende på hur stora de är. Skär rutmönster på snittytorna.

2

Skala och riv ingefära och blanda med soja, olja, sesamolja och risvinäger i en skål.

3

Pensla auberginerna med marinaden.

4

Grilla auberginerna ca 5 min/sida på direkt värme så att de får en fin grillyta och blir genomgrillade.

5

Lägg upp den grillade auberginen på ett fat och strö över sesamfrön och klipp över krasse. Servera som ett tillbehör till grillmiddagen.

Photo:

Nurlan Emir